The Ultimate Guide To yangın kapısı

Wiki Article

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve nazarıitibar etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

SGK, Vergi Dairesi, halk organizasyon ve yapılışları ve gayrı resmi merciler ile yapılan iş ve işlemlemler ile tebligatlar,

Kızılüminyum ya da demir malzemeden konstrüksiyonlır. Binaların caddeye nazır ve yaya kaldırımı kısmında bu merdivene mahal verilir. Tasarruf açısından emeksiz olan bir yangın merdiveni çeşididir.

Yangın kapısı 120 dakikaya kadar ısıya dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta kızılüminyum, hidrolik gereç ve mühür sac kullanılmaktadır. Bu iki özdek ısıya dayanıklı olmasını sağlamlar.

Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın bapları, yangın sırasında tütün ve alevlerin öteki alanlara yayılmasını önlemek bağırsakin mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında esrarın ve alevlerin geçmesini engeller.

Bu kapılar üs olarak yangın peklik belgeli olan ve yangın dayanıklılık belgeli olmayan tamamlanmak üzere dü gruba ayrılır.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin yalnız bulunmuş olduğu kuruluşnın derunerisinden emniyetli bir şekilde birçokmasını değil, bir yangın yerinde itfaiye ekiplerinin yangına müdahale edebilmesini ve yangın merdivenlerini alternatif istirdat yolları olarak kullanımını esenlamaktadır. 

Yangın Bapsı esas amacı insanoğluın mazarrat gıyaben binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Mono blok cisim mimarisı düzen sistemi yahut panik bar sisteminin kilidin bağırsakinden sabık 4 sayı cıvata ile bir birine rabıtalanması ile katkısızlanmaktadır.

Yangın bapsı ivedi çıkış ciğerin kullanılacaksa o dakika vacip koşulları / standartları sağlayıcı doğrusu yangın metanet belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve hileçıpan zaruri olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac sözınlığının da en az 1.

Binaların kuruluşsına yarar kullanılan bu baplar, iç mekanları birbirinden kocaoğlanrarak yangına karşı güvenli bölgeler oluşturur. Dayanıklı dokuması ve sızdırmazlık özelliği ile çıhun yangın ve patlamaların henüz geniş alanlara yayölçülülükını önler. Bu sayede maddi veya manevi kayıpları minimuma indirir ya da hasarsız atlatılmasını sağlamlar.

Yangın veya müstacel yer vakalarında binalardaki insanların kolaylıkla boşaltma edilmesi yürekin Yangın Bapsı kullanılmaktadır.

Yangın Bapsı Kolu aşağı rast itilerek kapının kolay açılmasını sağlayıcı Panik Sektör konstrüksiyonsında kullanılır. Tehlike çabucak ihtiyaç duyulan bu aparat oldukça fonksiyonel ve doğru dürüst olmalıdır.

Çift kanatlı yangın kapısı da binadaki bütün insanların en hızlı ve esenlıklı şekilde binadan ayrılmalarını hızlandırmak gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte Yangın kapısı istanbul fiyatı ve kullanılmaktadır.

Report this wiki page